Log in

Registration

Φιλοπόλεμη τυχοδιωκτική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Posted: May 14, 2017 / in: Κοινωνια / Comments Off on Φιλοπόλεμη τυχοδιωκτική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Στο πλαίσιο της «ΝΕΠ»* (Νέα Επιθετική Πολιτική) που έχουν εγκαινιάσει η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,τα βραδινά δελτία ειδήσεων, τα μιλιταριστικά site και οι «ενημερωτικές» εκπομπές πλημμυρίζουν με «εικονικές αερομαχίες», «ασκήσεις εθνοφυλακής», δηλώσεις περί «αναμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας και σκληρής και ισοπεδωτικής ανταπάντησης προς πάσα κατεύθυνση», καθώς και «τουρκικής, αλβανικής και σκοπιανής προκλητικότητας».
Βέβαια, όλα αυτά δεν αποτελούν μόνο ένα «παιχνίδι προπαγάνδας» ή μια εικονική αστειότητα. Συνιστούν μέρος ενός υβριδικού ηλεκτρονικού πολέμου, που περνάει από την εσωτερική ασφάλεια και την τρομοκράτηση του λαού στις πολεμικές κορόνες και στους επιθετικούς τσαμπουκάδες· μιας κοινωνικής επίθεσης που μπολιάζει την αστική δημοκρατία με το απαραίτητο συμπλήρωμα ρατσισμού, κοινωνικού αυτοματισμού και εκφασισμού. Δίνει χώρο στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες και αγωνιστές, για να τη «μαζέψει» μετά στα δικαστήρια και στη Βουλή και να την αναγνωρίσει ως «θεσμικό συνομιλητή». Οπλίζει τα χέρια αφεντικών και εργοδοτών.
Την ίδια ώρα, θάβονται τα πορίσματα και οι ΕΔΕ που αποδεικνύουν ότι κυβέρνηση, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος δεν λογαριάζουν τη ζωή φαντάρων, στελεχών, ακόμα και υψηλόβαθμων αξιωματικών που παίζουν το ρόλο του μπάτσου και του μπράβου στην παραμεθόριο, σε αποστολές άμυνας-ασφάλειας εναντίον των γειτονικών λαών και για την εμπέδωση του μιλιταρισμού. Θάβονται τα ατυχήματα και οι δολοφονίες φαντάρων για την εμπέδωση του αξιόμαχου και για τη βάρβαρη πολεμική προετοιμασία, για την οποία μετράμε διαρκώς θύματα «εν καιρώ ειρήνης».
Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που η μόνη υπαρκτή δαμόκλειος σπάθη που κρέμεται διαρκώς πάνω απ’ το κεφάλι του λαού είναι αυτή των μνημονίων, της ελαστικής εργασίας, της ανεργίας και της λιτότητας, με την κωδική ονομασία «Αξιολόγηση». Σε αυτόν το λαό όμως η ελληνική αστική τάξη προετοιμάζει εκτός από τον αργό θάνατο της λιτότητας και της κοινωνικής βαρβαρότητας και έναν άλλο, ακαριαίο και «ηρωικό», στο πεδίο της μάχης.
Αποκορύφωμα και κορωνίδα του οργιαστικού-εθνικιστικού κρεσέντου της προηγούμενης εβδομάδας στάθηκε η κυριακάτικη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΛ Π. Καμμένου στο δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Τάκη Χατζή.
Ας θυμηθούμε τα βασικά σημεία των απόψεων που εκφράστηκαν κατά την τελευταία του συνέντευξη: α) «Θεωρώ λοιπόν ότι η εγγύηση για τη Δύση είναι η δημιουργία ενός χριστιανικού τόξου», β) «Όσον αφορά τα Σκόπια, είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αλβανικής καταγωγής», γ) «Δεν πρόκειται να δεχτώ τη χρήση του όρου “Μακεδονία”».
Η ελληνική κυβέρνηση, διαβλέποντας και εκτιμώντας την κρίση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου της ΕΕ, ταυτίζεται με τους πλέον επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου της στη Βαλκανική χερσόνησο, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο, περιοχή όπου διατυπώνονται τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα (ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα και αγωγοί, θαλάσσιοι εμπορικοί δρόμοι).
Η κυβέρνηση λοιπόν, στη βάση του εθνικού αστικού συμφέροντος, χαράσσει μια φιλοπόλεμη τυχοδιωκτική πολιτική, που κάνει ανοίγματα στο αλβανικό-μουσουλμανικό στοιχείο, την ίδια στιγμή που μιλά για Ορθόδοξο Τόξο!
Η δική μας απάντηση;
Με τους αγώνες μας απαντάμε στην κυβερνητική πολεμοκαπηλία και στους εγκληματικούς ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Ενισχύουμε το κίνημα των φαντάρων για το μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και της καταστολής και αναπτύσσουμε μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης, της εργατικής λεηλασίας, του κρατικού αυταρχισμού και της πολεμοκαπηλίας.
Με καθημερινό αντιπολεμικό εργατικό κίνημα παλεύουμε για την ανατροπή σας. Αγώνας για τα εργατικά δικαιώματα και ανάγκες σε Ελλάδα, Τουρκία, Βαλκάνια.
* Χρησιμοποιούμε την πικρή ειρωνεία της αναφοράς στη NEΠ (Νέα Οικονομική Πολιτική) των Μπολσεβίκων στην ΕΣΣΔ, το 1921, για να θυμηθούμε το τεράστιο ξεφτίλισμα της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να θυμηθούμε τις αδιανόητες δηλώσεις του (μετέπειτα υπουργού Παιδείας) Ν. Φίλη ότι «και οι Μπολσεβίκοι υπέγραψαν τη Συνθήκη Μπρεστ-Λιτόφσκ», για να δικαιολογήσει τη βαρβαρότητα της «αριστερο»-ακροδεξιάς συμμαχίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

© Some rights reserved 2017 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα