Log in

Registration

Ανταρσία ενάντια στην τρομοκρατία στη Ν. Φιλαδέλφεια

Posted: April 30, 2017 / in: Κοινωνια, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Ανταρσία ενάντια στην τρομοκρατία στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών και κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 27/4, η πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Νέα Φιλαδέλφεια με τίτλο: «Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα». Το γεγονός ότι η εκδήλωση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε αποτελεί, όπως εκτιμά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «το πρώτο σημαντικό βήμα ενάντια στον τρόμο και τη σιωπή, που επιχειρείται να επιβληθεί από τον Μελισσανίδη και τους τραμπούκους του εδώ και μήνες στην πόλη! Με τις απειλές και τους εκβιασμούς, την κατάληψη κοινωνικών χώρων, την “απαγόρευση” της αντίθετης άποψης, τις επιθέσεις ακόμα και στις δημοτικές αρχές». Στην εκδήλωση μίλησαν οι Δ. Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Ράγκος και Α. Χάγιος, ενώ πήραν τνο λόγο κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι της ΟΡΜΑ, των Οικολόγων Πρασίνων, μέλος της Ορίτζιναλ κ.ά.

Η μαζικότητα ήταν και αυτή που εξασφάλισε την διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθώς υπήρξε, όπως ήταν αναμενόμενο, οργανωμένη προσπάθεια διάλυσής της από την αρχή. Ομάδα, περίπου 50-60 «οπαδών» εμφανίστηκε στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου και με βρισιές, σπρωξιές, και τραμπουκισμούς, προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο. Μάλιστα, προκάλεσε και φθορές στο κτίριο, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Παρόλα αυτά, η εκδήλωση περιφρουρήθηκε και ολοκληρώθηκε παρά τις συνεχείς προκλήσεις των «οπαδών», ενώ μετά το τέλος της, οι περίπου 350 παριστάμενοι βγήκαν συντεταγμένα από το Πνευματικό Κέντρο και πραγματοποίησαν πορεία με συνθήματα όπως «Η Νέα Φιλαδέλφεια ξέρει από προσφυγιά, έξω οι τραμπούκοι από τη γειτονιά», «τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».

Ομάδα τραμπούκων έστησε ενέδρα στο ύψος του Ιωνικού και επιτέθηκε στην πορεία με πέτρες από μακριά, με την κάλυψη των ΜΑΤ. Πέταξαν πέτρες μέσα στον κόσμο, τραυματίζοντας δύο συνδικαλίστριες, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άλλη ομάδα επιτέθηκε σε ένα μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον τεχνικό Σταύρο Παπαϊωάννου, που συνέβαλε στην απευθείας κάλυψη της εκδήλωσης από τον ιστότοπο infowar. Ο τεχνικός τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγωγή του στο νοσοκομείο, όπου και κρίθηκε αναγκαίο να χειρουργηθεί. Μάλιστα, πρέπει να σημειώσουμε την προκλητική στάση της αστυνομίας, η οποία αν και παρούσα στο επεισόδιο, για μια ακόμη φορά «σφύριζε αδιάφορα», έχοντας προφανώς λάβει σχετικές εντολές.

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε χτες ένα βήμα για να αποδείξει ότι ο φόβος σπάει στο δρόμο. Και απέδειξε ότι με αποφασιστικότητα και μαζικότητα, δεν θα επιβληθεί η μαφία του όποιου αφεντικού, δεν θα επιβληθεί ο φασισμός της φίμωσης και της απαγόρευσης της ελευθερίας σε καμία περιοχή. Χαιρετίζουμε τους ανθρώπους που έκαναν αποφασιστικά αυτό το βήμα, σπάζοντας τον φόβο στην πράξη. », τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανακοίνωση καταδίκη των όσων συνέβησαν στην εκδήλωση εξέδωσε και η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. «Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας, που για μια ακόμη φορά παρακολουθούσε τη δράση των “οπαδών”, που έριχναν πέτρες στους συγκεντρωμένους τόσο στο Πνευματικό Κέντρο όσο και στην πορεία[…] Η αστυνομία αντί να σταματήσει επί τέλους την τρομοκρατική και επικίνδυνη δράση της συγκεκριμένης ομάδας χρησιμοποίησε κροτίδες κρότου-λάμψης σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης». Ανακοίνωση καταδίκης της τραμπούκικης «οπαδικής» επίθεσης εξέδωσε και η ΛΑΕ.

«Το ζήτημα που τίθεται αυτή τη στιγμή στη Ν. Φιλαδέλφεια είναι θέμα δημοκρατίας και δυνατότητας του κόσμου της γειτονιάς, των φορέων του και του κινήματος να συζητά, να αποφασίζει, να πράττει και να υπάρχει ελεύθερα εκεί που ζει και αναπνέει. Και προφανώς δεν περιορίζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά αποτελεί «πιλότο» για το τι θα γίνει στο Ελληνικό, στο Γουδί, στη Βουλιαγμένη, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις, τις γειτονιές και τους ελεύθερους χώρους που εποφθαλμιά το κεφάλαιο. Για αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινή δράση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος, της μαχόμενης αριστεράς και του κάθε δημοκράτη πολίτη. Επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα (που είχαμε κάνει από 15/3/2017) σε όλες τις δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της μαχόμενης αριστεράς να δράσουμε έμπρακτα από κοινού για να μην παραδοθεί η Ν. Φιλαδέλφεια στα επιχειρηματικά συμφέροντα που την επιβουλεύονται», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα