Log in

Registration

Βραδιά, γεμάτη νότες και συντροφικότητα

Posted: April 9, 2017 / in: Πολιτισμος, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Βραδιά, γεμάτη νότες και συντροφικότητα

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή η μουσική βραδιά του Πριν στο ΙΛΙΟΝ plus. Οι υπέροχες ερμηνείες του Γιώργου Μεράντζα και του Γιάννη Κούτρα, καθώς και των εξαιρετικών μουσικών που τους συνόδεψαν στη σκηνή, «ταξίδεψαν» μουσικά τους φίλους της εφημερίδας, μας «γέμισαν» αισιοδοξία και έδωσαν το απαραίτητο αγωνιστικό έναυσμα για τη δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει.

του Κυριάκου Νασόπουλου

Ήταν πράγματι από εκείνες τις βραδινές συναντήσεις με συντρόφους και φίλους, οι οποίες δεν συμβαίνουν συχνά, αλλά σε γεμίζουν με αγωνιστική διάθεση και αισιοδοξία. Σου αναπτερώνουν το ηθικό και σε «αναγκάζουν» να δεις πιο αισιόδοξα το μέλλον και το συλλογικό εγχείρημα για μια άλλη κοινωνία, κόντρα στο «ρεύμα» και τις αντικειμενικές συνθήκες. Μια τέτοια βραδιά, γεμάτη ζεστασιά και συντροφικότητα ήταν και αυτή που πρόσφεραν την προηγούμενη Κυριακή 2/4 στους φίλους του Πριν ο Γιώργος Μεράντζας, ο Γιάννης Κούτρας και η παρέα τους, οι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί Ντάσο Κούρτι, Δημήτρης Σίντος και Βασίλης Προδρόμου.

Η προσέλευση ξεπέρασε τις «μετρημένες» εκτιμήσεις της συντακτικής ομάδας, λόγω των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών της περιόδου, και ο φιλόξενος χώρος του ΙΛΙΟΝ plus γέμισε ασφυκτικά. Ακόμα και στο «πατάρι», δεκάδες φίλοι, με έντονο το νεανικό στοιχείο, απήλαυσαν όρθιοι το ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Κάτω από φώτα κόκκινα», το οποίο είχε επιμεληθεί ο Άγγελος Σφακιανάκης.

Προτού οι μελωδικές φωνές και οι μελωδίες «πλημμυρίσουν» το ΙΛΙΟΝ plus, ο Γιώργος Παυλόπουλος, εκ μέρους της συντακτικής επιτροπής του Πριν, καλωσόρισε με λίγα λόγια τους παρευρισκόμενους. «Θέλουμε να γίνουμε η φωνή κάθε αγωνιζόμενου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας. Θέλουμε να μας βοηθήσετε σε αυτό. Γράψαμε την προηγούμενη Κυριακή ότι το Πριν είστε όλοι εσείς, είμαστε όλοι εμείς. Δεν είναι μόνο η συντακτική του επιτροπή. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας», σημείωσε. Παράλληλα δε λησμόνησε να αναφερθεί και στον αγαπημένο σύντροφο Νίκο Στεφανή ο οποίος έφυγε από κοντά μας το πρωί του περασμένου Σαββάτου.
Την αρχή στο μουσικό πρόγραμμα έκανε ο Γιώργος Μεράντζας, ερμηνεύοντας μοναδικά τραγούδια που αγαπήθηκαν με τη δική του ξεχωριστή φωνή, όπως η «Δίκοπη Ζωή» και οι «Ελευθερωτές», αλλά και πολλά ακόμα όπως η «Γερακίνα» και η «Καισαριανή». Ενώ, ένα από τα πρώτα τραγούδια του προγράμματος, το αφιέρωσε στη μνήμη του εκλειπόντος συντρόφου Νίκου Στεφανή. Ερμηνεύοντας το «Άννα μην κλαις» του Θ. Μικρούτσικου με την υπέροχη φωνή του, συνοδεία και του Γιώργου Μεράντζα, ανέβηκε στη σκηνή και ο Γιάννης Κούτρας. Στη συνέχεια, ερμήνευσε, μεταξύ άλλων, τραγούδια από το άλμπουμ «Ο Σταυρός του Νότου», όπως το «Κουροσίβο», ο «Γουίλι ο μαύρος θερμαστής» και το «Ένα μαχαίρι». Οι παρευρισκόμενοι «ταξίδεψαν» μέχρι τη «Θεσσαλονίκη», με τις φωνές των δυο σπουδαίων καλλιτεχνών. Μοναδική και ξεχωριστή στιγμή της υπέροχης βραδιάς αποτέλεσε το κλείσιμο του μουσικού προγράμματος. Ο Γιώργος Μεράντζας, βρίσκοντας καθολική και θερμή ανταπόκριση από όλους τους συνδαιτυμόνες στο τραγούδι, ερμήνευσε μοναδικά το «Ο Μπελογιάννης ζει».

Ο Γιώργος Μεράντζας και ο Γιάννης Κούτρας, με τους τρεις εξαιρετικούς μουσικούς, τον Ντάσο Κούρτι, τον Δημήτρη Σίντο και τον Βασίλη Προδρόμου, με τα τραγούδια και τη μουσική τους συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι έφυγαν με την ικανοποίηση, όχι μόνο ότι συνέβαλαν καθοριστικά στη στήριξη του Πριν αλλά ότι ταυτόχρονα συμμετείχαν και σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Η οικονομική, εκτός των άλλων, επιτυχία της βραδιάς για το Πριν εξασφαλίστηκε και από την εξάντληση των κουπονιών της λαχειοφόρου αγοράς η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάλειμμα του μουσικού προγράμματος. Όλα αυτά συμβάλλουν σε μια οικονομική ενίσχυση που σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πραγματικά συγκινητική, καθώς δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι δεκάδες ήταν οι φίλοι που δεν πρόλαβαν να αγοράσουν καν κάποιο λαχνό. Ως μια πολύ μικρή ανταπόδοση φαντάζουν τα 100 και πλέον δώρα που μοίρασε το Πριν μέσω της λαχειοφόρου αγοράς. Σας ευχαριστούμε όλους θερμά!

Ειδικές ευχαριστίες στους συντρόφους της ιστοσελίδας Παντιέρα για την κάλυψη της εκδήλωσης

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα