Log in

Registration

Tραμπούκικη επιδρομή ΚΝΕ κατά ΕΑΑΚ!

Posted: March 26, 2017 / in: Πολιτικη, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Tραμπούκικη επιδρομή ΚΝΕ κατά ΕΑΑΚ!

Με μια πρωτοφανή, για τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, τραμπούκικη επιδρομή κατά των αγωνιστών της ΕΑΑΚ την Πέμπτη σε σχολές της Αθήνας, επιχείρησε η ηγεσία της ΚΝΕ να καλύψει την αδυναμία της να συμβάλλει στην ανατρεπτική ανασυγκρότηση του κινήματος της νεολαίας. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη δεκάδες μέλη της ΚΝΕ, επιτέθηκαν σχεδιασμένα και απρόκλητα σε φοιτητές αγωνιστές της ΕΑΑΚ στο ΣΕΜΦΕ του Πολυτεχνείου. Δεν επρόκειτο για μια (καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση) ενδοφοιτητική διένεξη παρατάξεων, αλλά για οργανωμένη κεντρικά επίθεση, με συμμετοχή δεκάδων μη φοιτητών. Η βιαιότητα αυτής της άθλιας ενέργειας, που καμιά σχέση δεν έχει με τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, ήταν ανατριχιαστική. Τα μέλη της ΚΝΕ κτυπούσαν με μανία τους πολύ λιγότερους ΕΑΑΚίτες, στέλνοντας στο νοσοκομείο φοιτητές. Στο αποκορύφωμα έκλεψαν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά και κράνη των μελών της ΕΑΑΚ και κατέστρεψαν-βανδάλισαν χώρους του σχήματος! (βλ. και ανακοίνωση ΕΑΑΚ σελίδα 14). Είχε προηγηθεί επίθεση 30 μελών της ΚΝΕ σε πέντε αγωνιστές της ΕΑΑΚ στο Φυσικό, που δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, λόγω των αποδοκιμασιών των φοιτητών της σχολής.

Κεντρικά σχεδιασμένη

Είχε προηγηθεί, την Τετάρτη, κινητοποίηση φοιτητών και μαθητών στο υπουργείο Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν και οι δυνάμεις της ΚΝΕ και της ΕΑΑΚ, κι ευρύτερα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Στην κοινή κινητοποίηση και στις διαφωνίες που παρουσιάστηκαν, η ΚΝΕ απάντησε με ανακοίνωση του ΜΑΣ, που έλεγε πως «ο θλιβερός θίασος της ΕΑΑΚ ανέλαβε την προστασία του υπουργού»(!) και πολύ περισσότερο με την τραμπούκικη επιδρομή. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν πρόκειται να ακολουθήσει την ΚΝΕ στο θλιβερό δρόμο του ενδοαριστερού εμφυλίου και των εκφυλιστικών πρακτικών, ούτε βέβαια να αναδιπλωθεί. Θα πρωτοστατήσει στη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημα, για την αντεπίθεση του κινήματος, που όταν αναπτύσσεται παραμερίζει τις ηττοπαθείς, συμβιβαστικές και διαχειριστικές λογικές.

 

Καταγγελία ΕΑΑΚ για την επίθεση 

Καταγγελία κατά των δυνάμεων της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος (ΚΝΕ), οι οποίες την Πέμπτη 23/3 στοχοποίησαν και χτύπησαν βίαια αγωνιστές της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνηση (ΕΑΑΚ), στην Ιατρική και το Φυσικό Αθήνας καθώς και στο ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ, εξέδωσε η ΕΑΑΚ. «Ορμώμενοι από στείρα μικροπολιτικά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες για να καλύψουν τα πολιτικά κενά της κομματικής τους γραμμής, επιτίθενται με βίαιες και τραμπούκικες συμπεριφορές στους αγωνιστές και τα σχήματα της ΕΑΑΚ. Με μεθοδεύσεις που θα ζήλευε κάθε καθεστωτική δύναμη, προσπαθεί να αναδείξει τη μαχόμενη ριζοσπαστική αριστερά ως το “μέγιστο κακό” εντός των φοιτητικών συλλόγων. Η βαθιά κομματοκεντρική και ελιτίστικη λογική της ΚΝΕ, σε συνδυασμό με την αδυναμία της να περιγράψει ένα πολιτικό σχέδιο ανάπτυξης και όξυνσης του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος, είναι τα βαθύτερα αίτια που μετατρέπουν την ΚΝΕ σε επί της ουσίας τροχοπέδη των αγώνων της σπουδάζουσας νεολαίας, παρά τις διακηρυκτικά αριστερές κορώνες της», αναφέρει η καταγγελία.

Οι φοιτητές θα συνεχίζουν να αγωνίζονται

Τα ταυτόχρονα οργανωμένα χτυπήματα που στοχεύουν στη φίμωση και την καταστολή της ΕΑΑΚ, φανερώνουν πως η ΚΝΕ έχει πάρει πολιτική απόφαση, από τα κεντρικά της κλιμάκια, να οξύνει το κλίμα εντός των ΦΣ και να εγκαθιδρύσει μια παρακαταθήκη μίσους και οργανωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των αριστερών δυνάμεων όπως έχει δείξει και μέσα στις ίδιες τις γενικές συνελεύσεις. Εν όψει φοιτητικών εκλογών και προκειμένου να κρύψει κάτω από το χαλάκι τις δικές της τεράστιες αδυναμίες, επιλέγει να αποπροσανατολίσει τους συλλόγους, αλλά και τα μέλη της, με πρακτικές και συμπεριφορές που καμία εναρμόνιση δεν έχουν με τις αξίες και το ήθος της αριστεράς και του κομουνιστικού κινήματος. Οι πολιτικές ανεπάρκειες της ΚΝΕ δεν κρύβονται πίσω από τραμπουκικούς και μαφιόζικους χειρισμούς. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, με μαζικές ρηξιακές λαϊκές κινητοποιήσεις και την από τα κάτω μάχιμη πολιτική των φοιτητικών συλλόγων που αρμόζει σε μια γενιά που θέλει ζήσει όπως αυτή ονειρεύεται και όχι όπως της λένε. Καλούμε κάθε αγωνιστή και φοιτητή να τους γυρίσει την πλάτη και να μην πάψει να αγωνίζεται γιατί αυτό τους φοβίζει», καταλήγει.

 

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση: Όχι στον εμφύλιο εντός του κινήματος-καμιά ανοχή σε πρακτικές βίας

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις οργανωμένες βίαιες επιθέσεις που εξαπέλυσε στις 23/3/2017 η ΚΝΕ από κοινού με εξωφοιτητικούς συντρόφους τους, εναντίον φοιτητών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε μια σειρά από σχολές. Αυτές οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών φοιτητών που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και αποτελούν μαύρη σελίδα στην ιστορία του Φοιτητικού Κινήματος των τελευταίων χρόνων. «Βασίστηκαν» πάνω σε ασύστολα ψεύδη και λασπολογίες σχετικά με την κοινή μαθητική και φοιτητική κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας στις 22/3, όπου από κοινού διαδήλωσαν φοιτητές, μαθητές, μέλη της ΚΝΕ και οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Γεγονός πριν απ’ όλα ενοχλητικό για τα κυβερνητικά και ευρωενωσιακά σχέδια για την παιδεία.
Οι σχεδόν ταυτόχρονες τραμπουκικού τύπου επιθέσεις εναντίον της ΕΑΑΚ, που εκτυλίχτηκαν στην Ιατρική, στο Φυσικό και στο ΕΜΠ, αποδεικνύουν έλλειψη πολιτικού πολιτισμού για την αντιμετώπιση των διαφορετικών απόψεων και το σοβαρό πολιτικό τέλμα στο οποίο έχει υποπέσει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ, καθώς η πολιτική τους πρόταση αδυνατεί να αναμετρηθεί με τα σοβαρά ερωτήματα της κοινωνίας, να συγκρουστεί με τις κυβερνητικές επιλογές και καταλήγει σε κινήσεις ανέξοδης πολιτικής διαμαρτυρίας, αντί να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στο αναγκαίο μαζικό και ενωτικό κίνημα ανατροπής.
Η ΚΝΕ σε μια απέλπιδα προσπάθειά της να ανασυγκροτηθεί και να συσπειρώσει τα μέλη της επιλέγει ως μορφή την όξυνση του ενδοκινηματικού εμφυλίου και των οργανωτικών συγκρούσεων. Την ίδια ώρα που με εμμονή αρνείται την όποια κινηματική σύμπραξη με τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις στα μέτωπα πάλης που ανοίγονται στην συγκυρία των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, δεν διστάζει να στοχοποιήσει κάθε αγωνιζόμενο θέλοντας έτσι να οχυρωθεί ακόμα περισσότερο από διαφορετικές πολιτικές λογικές και τοποθετήσεις. Οι πρακτικές αυτές καταδεικνύουν τον οργανωτίστικο – απολίτικο τρόπο με τον οποίο η ΚΝΕ προσπαθεί να “ηγεμονεύσει” εντός του κινήματος, καθώς και την αδυναμία της να πρωτοστατήσει με όρους σοβαρής πρωτοπορίας στα μαθητικά και φοιτητικά ξεσπάσματα, σκόπελο που προσπαθεί να υπερβεί μέσα από την στοχοποίηση και τη φίμωση της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
Αρνούμαστε τις λογικές του ενδοκινηματικού εμφύλιου. Επιλέγουμε να στρέψουμε τα βέλη μας απέναντι στην κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές αντί να αναγάγουμε όλες τις άλλες αριστερές και κομμουνιστικές δυνάμεις ως τον πιο επικίνδυνο εχθρό και αντίπαλο. Ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανένα να χρησιμοποιεί βία ενάντια σε αγωνιστές του κινήματος. Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις την δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, και ευρύτερα των μαχόμενων αγωνιστικών δυνάμεων. Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο της αριστεράς και του αγώνα να καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις εκφυλισμένες και μεθοδευμένες πρακτικές της ΚΝΕ, που φέρνουν στην μνήμη εικόνες σκοτεινών στιγμών του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να διαχωριστούν έμπρακτα από αυτές τις πρακτικές και να συμβάλλουν στην αναγκαία μαχητική συμπαράταξη και κοινή δράση με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις για την αναζωογόνηση των φοιτητικών συλλόγων, και την αντεπίθεση του φοιτητικού και ευρύτερα νεολαιίστικου κινήματος. Οι πολιτικές μας διαφορές ας τεθούν στη κρίση του κινήματος και των αγωνιστών του και όχι σε συγκρούσεις οργανωτικών μηχανισμών. Θα επιμείνουμε σθεναρά και θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην υπηρεσία της ανάπτυξης των αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου στην εκπαίδευση και την κοινωνία, για τη συμβολή σε μια αριστερά αντικαπιταλιστική και επαναστατική. Μια αριστερά που θα εμπνέει, δεν θα απογοητεύει και θα πηγαίνει τους αγώνες μέχρι το τέλος.

Tags: , ,

Similar posts

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα