Log in

Registration

Η αθώωση θα «έρθει» στις 3/4!

Posted: March 26, 2017 / in: Κοινωνια, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Η αθώωση θα «έρθει» στις 3/4!

του Κυριάκου Νασόπουλου

Αναβολή για την Δευτέρα 3/4, πήρε τελικώς η εκδίκαση της έφεσης του συντρόφου και μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων Νίκου Αργυρίου κατά της εξοντωτικής, πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του, σε δυο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση. Μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2009, έπειτα από μήνυση του τότε διοικητή του 586 ΤΠ Κέντρου Εκπαίδευσης στα Γρεβενά, επειδή του Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος «τόλμησε» να δημοσιοποιήσει καταγγελίες φαντάρων για την πραγματοποίηση καψωνιών εις βάρος τους. Αυτό αποφάσισε την περασμένη Τρίτη 21/3, η έδρα του δικαστηρίου, την ίδια στιγμή που μέσα και έξω από το κτίριο 8 της σχολής Ευελπίδων είχε συγκεντρωθεί, από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου για να εκφράσει –για πολλοστή φορά– την αλληλεγγύη του στον Νίκο Αργυρίου. Το μήνυμα ήταν σαφές: «Αυτή η καταδίκη δεν θα περάσει!».

Γύρω στις 2:45, λίγο πριν τη λήξη του ωραρίου, και ενώ προηγουμένως ο χρόνος του δικαστηρίου είχε αναλωθεί σε άλλες υποθέσεις –ακάλυπτων επιταγών και πλαστογραφιών– η έδρα «διαπίστωσε» ότι δεν μπορεί να δικάσει τον Νίκο Αργυρίου για συκοφαντική δυσφήμηση σε έναν αξιωματικό. Η έδρα αρχικά πρότεινε ως ημερομηνία συνέχισης της δίκης την επόμενη Δευτέρα 27/3, αλλά ο μηνυτής δήλωσε δυσκολία να κατέβει ξανά από τη Θεσσαλονίκη αφού (όπως χαρακτηριστικά είπε) «Έχω παιδιά, έχω ζώα». Η υπεράσπιση του συντρόφου (Αντ. Λεγάκη, Κ. Παπαδάκης), ζήτησε να μην εκδικαστεί η υπόθεση τις ημερομηνίες που ξαναπρότεινε το δικαστήριο (31/3 ή 3/4), αφού προέκυπτε πρόβλημα παρουσίας της στο δικαστήριο και ζήτησε μικρή αναβολή ως τα μέσα Μαΐου. Κάτι που τελικώς δεν έγινε δεκτό από την έδρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δώσει το «παρών» στις 3/4 ο ένας εκ των συνηγόρων, ο Κώστας Παπαδάκης.

Παρά τις παραπάνω εξελίξεις και τις όποιες τυχόν «ορέξεις» ορισμένων ένα είναι σίγουρο, η δίκη του συντρόφου Νίκου Αργυρίου και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» μπορεί να διεκόπη προσωρινά αλλά θα ολοκληρωθεί με το κίνημα στο πλάι τους. Είναι σίγουρο ότι, και στις 3/4, o κόσμος του αγώνα που συγκεντρώθηκε την περασμένη Τρίτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, θα δηλώσει ξανά «παρών». Δεν πρόκειται να ατονήσει το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε με εκατοντάδες υπογραφές στήριξης, ψηφίσματα και δηλώσεις συμπαράστασης εργατικών σωματείων, ομοσπονδιών, συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων. Μιας αλληλεγγύης που πέρασε τα σύνορα της χώρας και απέκτησε διεθνή χαρακτηριστικά.
«Οι αγωνιστές που βρέθηκαν σήμερα στη δίκη και γέμισαν το προαύλιο της Ευελπίδων και την αίθουσα του δικαστηρίου θα ξανάρθουν. Τα γράμματα που μισούν οι καραβανάδες, οι επιστολές που φοβάται ο στρατός, το κίνημα μέσα κι έξω από τον στρατό, η μαχητική επαναστατική δράση απέναντι στις πιο σκληρές μηχανές παραγωγής κυριαρχίας θα επεκτείνεται και θα γενικεύεται. Γιατί είναι ιστορική ανάγκη και καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος η μάχη ενάντια στον πόλεμο, την καταστολή, την εκμετάλλευση. Γιατί δεν έχει πίσω. Αυτό που φοβούνται δεν θα το αποφύγουν. Ο αγώνας αυτός θα φτάσει ως το τέλος και αυτό δεν είναι άλλο από την αθώωση του μέλους μας Νίκου Αργυρίου και την εμπέδωση πως το κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό δεν υποχωρεί, ούτε ανασυντάσσεται αλλά θα νικήσει. Ο πόλεμος στη σύγχρονη εποχή, η εξωτερική πολιτική και ο Στρατός δεν είναι και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν θέματα απαγορευμένα. Το αντιπολεμικό κίνημα θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για αυτά τα ζητήματα, στις προκηρύξεις του, στο διαδίκτυο, στον δρόμο, στις δράσεις του, παντού», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος».

«Σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στην ευρύτερη περιοχή μας, που αυξάνονται οι εξοπλισμοί, που επιδιώκεται η στράτευση στα 18, που οξύνονται οι αντιθέσεις, η πάλη για ειρήνη ενάντια στον πόλεμο και τον μιλιταρισμό, η πάλη για τη δημοκρατία στο στρατό είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Ζητάμε την αθώωση του Νίκου Αργυρίου, την ακύρωση της ποινής του και την απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων. Καμιά ποινικοποίηση του κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό», τονίζει από την πλευρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα