Log in

Registration

Σχόλια στο ημίφως 11.12

Posted: December 14, 2016 / in: Σχολια στο ημιφως / Comments Off on Σχόλια στο ημίφως 11.12

Μεταναστεύει το …κεφάλαιο

Τη μεταφορά της έδρας του στο εξωτερικό σχεδιάζει το 7% των ελληνικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα της ICAP. Μάλιστα πρόκειται για δείγμα 450 εταιρειών με τζίρο άνω των 5 εκατ. ευρώ. Η φυγή στο εξωτερικό δεν αφορά μόνο μεγάλες εταιρείες, αλλά και πιο μικρές, καθώς το 73% του δείγματος έχει τζίρο μικρότερο των 50 εκατ. ευρώ.  Ήδη από αυτές, το 3% ήδη έχει μεταφέρει την έδρα του. Η «πατρίδα» του κεφαλαίου είναι το κέρδος και για αυτό στρέφεται όπου βρίσκει φθηνότερα εργατικά χέρια (το 14% θέτει ως προτεραιότητα τη μείωση κόστους) και πολύ μικρότερη φορολογία…

 

Θέλουν όλες τις Κυριακές εργάσιμες!

Νέα πρόκληση από το ΔΝΤ που απαιτεί μέσω …μέιλ την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τις 52 Κυριακές να είναι ανοιχτά τα καταστήματα! Η κυβέρνηση απάντησε ότι προχωρά στην τροποποίηση της νομοθεσίας, πετώντας το μπαλάκι στους αντιπεριφερειάρχες που μαζί με τους εργοδότες-εμπόρους θα αποφασίζουν ποιες περιοχές είναι «τουριστικές». Ωστόσο η πραγματικότητα πολλές φορές ξεπερνά και τους κυβερνώντες. Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Εργασίας, ήδη ο μέσος όρος του αριθμού των Κυριακών που είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα σε όλους τους νομούς είναι 38,6.

 

Κάρτα τραπεζίτη

Πρωτοφανής είναι η διαφήμιση από την πλευρά της κυβέρνησης και των τραπεζών για την περιβόητη κάρτα του αγρότη. Στην πραγματικότητα είναι κάρτα του …τραπεζίτη αφού έχει όριο αγορών για κάθε αγρότη, το 80% της βασικής ενίσχυσης, εκ των οποίων ποσοστό 10% μπορεί να γίνει ανάληψη σε μετρητά. Τα ποσά αυτά είναι εγγυημένα και συνεπώς οι τράπεζες δεν έχουν κανένα ρίσκο. Ωστόσο βάζουν επιτόκιο 5% για την χρησιμοποίησή της! Έτσι έχουν εξασφαλισμένη κερδοφορία στα θησαυροφυλάκια τους τουλάχιστον 60 εκατομμυρίων ευρώ από τους τόκους (αν όλοι οι αγρότες πάρουν την κάρτα).

 

Τα …τρικ της Χρυσής Αυγής

Εντείνει τις προσπάθειές της να ψαρέψει στα θολά νερά η Χρυσή Αυγή, έστω και με …τρικ. Με λιγοστά μηχανάκια μέλη της πέταξαν τρικάκια σε γειτονιές της Αθήνας με το ξενοφοβικό σύνθημα «Όχι στην ισλαμοποίηση της Ελλάδας». Οι πολιτικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των ταγματασφαλιτών με θράσος καλούν δήθεν σε «Εθνική Αντίσταση», επιχειρώντας να εμπλακούν και στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Όμως οι νεοναζί της ΧΑ τη μόνη σχέση που έχουν με το κίνημα είναι μέσω των …μπάτσων φίλων τους, που κυνηγούν όσους αντιστέκονται στην πολιτική των ΕΕ-ΔΝΤ και υπερασπίζονται τους τραπεζίτες στους πλειστηριασμούς!

 

ΚΕΔΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε σενάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα ενέπλεξαν δημοσιεύματα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συγκεκριμένα, ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην παράταξη που ιδρύθηκε μετά την διάσπαση του ενιαίου σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), συμμετέχουν εκτός από δημοτικά στελέχη της ΛΑΕ και η ΑΝTΑΡΣΥΑ. Με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι συμμετέχει και στηρίζει σε δήμους και περιφέρειες ριζοσπαστικές αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης-γειτονιάς, με κινηματική αντικυβερνητική και αντι-ΕΕ δράση και στηρίζει με τις δυνάμεις της τον συντονισμό τους. Οποιαδήποτε εμπλοκή της σε σχηματισμό νέας αυτοδιοικητικής παράταξης στην ΚΕΔΕ με δυνάμεις που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψευδής.

 

Ο δήμαρχος τού πήρε όλο το μισθό

«Τύφλα» να έχουν οι τραπεζίτες και οι εισπράκτορες του υπουργείου Οικονομικών, όταν δήμαρχοι τους συναγωνίζονται σε κατασχέσεις λαϊκής περιουσίας.  Ένας πατέρας με μικρό παιδί και σύζυγο άνεργη, με μεροκάματο 567 ευρώ το μήνα, «έχασε» όλο του μισθό όταν ο δήμος Θερμαϊκού κατάσχεσε ότι είχε και δεν είχε σε τραπεζικό λογαριασμό, για οφειλή από πρόστιμο παλιάς παράβασης του ΚΟΚ ύψους 350 ευρώ. Η οφειλή διπλασιάστηκε με τις προσαυξήσεις και έφτασε τα 647 ευρώ. Παρά την υποτιθέμενη ρύθμιση που υποσχέθηκε ο δήμαρχος, ο μισθός δεν επιστράφηκε! Ο οικογενειάρχης έστειλε επιστολή στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, ζητώντας στήριξη και αλληλεγγύη. Ο Συντονισμός πραγματοποίησε την Πέμπτη μαζική παρέμβαση στο Δήμο Θερμαϊκού, και έπειτα από συνάντηση με τον δήμαρχο, Γ. Μαυρομάτη, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε εκ νέου ότι με προσωπική του ευθύνη-υπογραφή θα δοθεί εντολή για την αποδέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του χαμηλόμισθου οικογενειάρχη. Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης απαιτεί την διαγραφή του συγκεκριμένου προστίμου.

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα