Log in

Registration

Σχόλια στο ημιΦΩΣ

Posted: March 24, 2013 / in: Σχολιο / Comments Off on Σχόλια στο ημιΦΩΣ

 

Κλέβουν και τους Έλληνες μικροκαταθέτες

Η ληστρική επίθεση στις τραπεζικές καταθέσεις των νοικοκυριών δεν βρίσκεται σε εξέλιξη μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην χώρα μας. Καθώς τα τελευταία χρόνια οι καταθέσεις μειώθηκαν έως και 84 δισ. ευρώ, το κράτος απώλεσε περίπου 250 εκατ. ευρώ φόρων επί των τόκων. Έτσι, για να καλύψει τις απώλειες αποφάσισε από 1/1/2013 να αυξήσει το φόρο αυτό από 10% σε 15%! Η απλή αυτή αύξηση του φόρου αναπλήρωσε τις απώλειες από τη μείωση των καταθέσεων, ανεβάζοντάς τες και πάλι στα 700 με 750 εκατ. ευρώ έσοδα, παρότι οι καταθέσεις έχουν μειωθεί δραστικά.

 

Άπιαστο όνειρο η ιθαγένεια

Μόλις το ένα τρίτο των αλλοδαπών που έχουν κάνει σχετική αίτηση με βάση τις προβλέψεις του νόμου Ραγκούση έχουν λάβει την ελληνική ιθαγένεια! Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που μεταβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό αναπληρωτή Εσωτερικών, Χ. Αθανασίου, από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι το τέλος του 2012, αίτηση για λήψη ιθαγένειας έχουν κάνει 39.722 αλλοδαποί και την έχουν αποκτήσει 13.425, αριθμοί πολύ μικροί σε σχέση με τον θόρυβο που έχουν προκαλέσει για το σχετικό νομοθέτημα τα ακροδεξιά φερέφωνα. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν κάνει αίτηση κι όσων έχουν λάβει την ιθαγένεια είναι αλβανικής καταγωγής.

 

Το εργόσημο απέτυχε

Μετά βαΐων και επαίνων είχε παρουσιαστεί το περίφημο «εργόσημο», το ένσημο που θα αγόραζε ο εργοδότης μιας εσωτερικής Φιλιππινέζας ή ο κατάκοιτος ασθενής για τον αποκλειστικό νοσοκόμο που θα τον περιποιείτο. Όπως όμως έδειξε η ζωή, το εργόσημο ήταν ένα πυροτέχνημα που απλώς διευκόλυνε τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και την εισφοροδιαφυγή. Ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Βρούτσης ομολόγησε ότι «ανέκυψαν ζητήματα κατά την εφαρμογή του» και παραδέχτηκε ότι «δυστυχώς τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές για την κατ’ οίκον απασχόληση από 4 εκατ. ευρώ ετησίως έπεσαν στα 2 εκατ. ευρώ». Οι όποιες τροποποιήσεις του πλαισίου δεν αλλάζουν την ουσία, ότι αβαντάρει τη μαύρη εργασία σε μια σειρά επαγγελμάτων…

 

Βραβεύουν τους νεοναζί τραμπούκους

Με τις …ευλογίες του Δήμαρχου Λαγκαδά Γ. Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκαν αγώνες κικ μπόξινγκ, τους οποίος διοργάνωσε ο σύλλογος του γνωστού χρυσαυγίτη Παναγιωτίδη. Πρόκειται για το ακροδεξιό απόβρασμα που –υποτίθεται ότι– αναζητείται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με εισαγγελική εντολή, για την επίθεσή του με άλλους νεοναζί αρχικά σε μέλη του ΜΑΣ και κατόπιν με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο κοντινό εργοστάσιο της Αγνό. Το πιο αποκρουστικό είναι ότι ο …θαυμαστής του αρχιτραμπούκου Δήμαρχος ήταν παρών στο «θέαμα» και μάλιστα τον βράβευσε, μάλλον για τα «ανδραγαθήματά» του και τις αθλητικές …επιδόσεις του στα σώματα των σπουδαστών της ΚΝΕ.

 

Σάπια φρούτα στα σχολεία

Είπαν η ΕΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να «πουλήσουν» φιλανθρωπία, μοιράζοντας δωρεάν φρούτα στα σχολεία, αλλά η όλη ιστορία κατέληξε σε φιάσκο. Οι συσκευασίες που άνοιξαν μαθητές σε σχολεία του Ηρακλείου και της Χαλκίδας δεν περιείχαν «προϊόντα υγιεινής διατροφής», όπως διατυμπάνιζε ο υπουργός Τσαυτάρης, αλλά …σάπια φρούτα, και μάλιστα όπως όλα δείχνουν, εισαγόμενα από Αργεντινή και Βραζιλία! Η εταιρεία που ανέλαβε και φέτος τη διανομή τους είναι η ίδια με πρόπερσι, όταν και πάλι βρέθηκαν σάπια φρούτα και ακατάλληλες σταφίδες. Η ΕΕ και η κυβέρνηση με αυτό τον συμβολικό τρόπο αποκαλύπτουν τις πραγματικές επιδιώξεις τους: Να μας κάνουν να ψάχνουμε στα …σκουπίδια για φαΐ.

 

Οι εκδότες απολύουν και δεν πληρώνουν

Συνεχίζεται το πάρτι εταιρειών ΜΜΕ και εκδοτών που πίνουν στην υγεία των …κορόιδων απλήρωτων εργαζόμενων! Όπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ, ο Καλοφωλιάς, εκδότης της Εξπρές, οφείλει μισθούς 13-24 μηνών ή περίπου 700.000 ευρώ, ενώ τόσες οικογένειες επιβιώνουν με «έναντι» μερικών ευρώ! Επίσης οφείλει στον ασφαλιστικό φορέα ΕΔΟΕΑΠ πάνω από 4 εκατ. ευρώ, αλλά και σε εφορία και ΙΚΑ άλλα 7 εκατ. ευρώ, παρόλο που πρόσφατα έλαβε 14,2 εκατ. ευρώ για κάποιο «επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης» της εφημερίδας. Αλλά και ο ραδιοσταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδας, δεν αισθάνθηκε την παραμικρή …αμαρτία και ανενδοίαστα απέλυσε τρεις εργαζόμενους που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με νέες μειώσεις στους μισθούς.

© Some rights reserved 2018 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα