Log in

Registration

Σκουριές: Η καταστροφή συνεχίζεται ελέω ΣΥΡΙΖΑ

Posted: April 13, 2016 / in: Εργαζομενοι, Κοινωνια, Πρωτοσελιδο / Comments Off on Σκουριές: Η καταστροφή συνεχίζεται ελέω ΣΥΡΙΖΑ

του Φραγκίσκου Ρηγόπουλου

Άδειες στην Ελντοράντο, κλήσεις στην ΕΛΑΣ για τους αγωνιστές

Θα σας εξαφανίσομεν» …Αυτό είχε πει κατά λάθος ο Μαυρογυαλούρος στην κλασσική ελληνική ταινία προσπαθώντας να υποσχεθεί ότι θα εξασφαλίσει τους ψηφοφόρους του. Σύμφωνα με το λαό, όμως, «γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει», κάτι που αποδεικνύεται συνεχώς και σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας. Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι ταινίες είναι βγαλμένες από τη ζωή. Τουλάχιστον στη Χαλκιδική, όσοι ξαναδούν το «Υπάρχει και Φιλότιμο» σίγουρα θα αναγνωρίσουν πολλά σημερινά πρόσωπα και τις αντίστοιχες πολιτικές, θα ταυτίσουν πολλές ατάκες με πρόσφατες υποσχέσεις και σίγουρα θα μουντζώσουν με πάθος.

Στη Χαλκιδική, σήμερα, στην πραγματικότητα και όχι σε σενάριο έργου, γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να μας εξαφανίσουν. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων που συντάσσονται με το κεφάλαιο γίνεται προσπάθεια να εξαφανιστεί η φύση, να εξαφανιστούν ολόκληροι παραγωγικοί τομείς ενώ έχουν ήδη καταφέρει να εξαφανίσουν την δημοκρατία και τα δικαιώματα. Συνεχώς εκδίδονται νέες αδειοδοτήσεις, με αποκλειστική ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, νέες άδειες ώστε να προχωρήσει η Ελντοράντο ανενόχλητη στο καταστροφικό της έργο. Συνεχώς εμφανίζονται νέες κλήσεις σε δίκες για τους εκατοντάδες αγωνιστές που βρίσκονται όμηροι στα χέρια του κράτους. Συνεχώς ανανεώνεται ο εκβιασμός απέναντι στους κατοίκους της Χαλκιδικής και τους αλληλέγγυους.

Στα σημερινά ΜΜΕ, και όχι σε ασπρόμαυρες εικόνες, παρακολουθούμε τους σύγχρονους «Μαυρογυαλούρους» να επιδίδονται σε πολιτικές αλητείες, παίζοντας στις πλάτες όσων σήκωσαν το βάρος του κινήματος της Χαλκιδικής εδώ και μία δεκαετία. Ο Σκουρλέτης, που μέχρι πριν ελάχιστο καιρό υποσχόταν πως δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει η εξόρυξη, υιοθετεί τη ρητορική του πολιτικού του προϊστάμενου Αλέξη Τσίπρα. Με την επίφαση της νομιμότητας και με τις δικαιολογίες της πίεσης χρόνου και της απουσίας εναλλακτικής λύσης συνεχίζει να νομιμοποιεί μόνιμα και πλήρως το προσχεδιασμένο έγκλημα. Όπως η κυβέρνηση τονίζει ότι η νομοθεσία την εμποδίζει να κυνηγήσει τους καταχραστές των προηγούμενων ετών, έτσι και στη Χαλκιδική χρησιμοποιεί την κατασκευασμένη, από τον Σαμαρά, νομιμότητα για να αποποιηθεί τις ευθύνες της. Όπως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την πίεση από ΕΕ και ΔΝΤ για να ψηφίσει τα μνημόνια, έτσι και ο Σκουρλέτης πιέζεται από τον Μπόμπολα και τον Ράιτ.

Όπως ο Τσίπρας επικαλείται την ΤΙΝΑ, έτσι και οι αιρετοί, οι κομματικοί και οι «αυλικοί» του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής καταφεύγουν σε καθαρούς εκβιασμούς επαναλαμβάνοντας πως αν πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί το έργο και θα οδηγηθούν αγωνιστές στη φυλακή.
Δεν είναι, λοιπόν, θέμα «κωλοτούμπας», δεν είναι θέμα προσωπικών ευθυνών, είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικής. Η σημερινή κυβέρνηση, ως γνήσιος συνεχιστής των προηγούμενων, δείχνει ότι δίνει προτεραιότητα στο κεφάλαιο και στις πολυεθνικές. Ένα τελεσίγραφο του Ράιτ χρειάστηκε για να συμμορφωθούν όλοι οι κυβερνητικοί και να προσφέρουν τη Χαλκιδική στον Μπόμπολα. Μέχρι τέλη Μάρτη να προχωρήσουν οι αδειοδοτήσεις, είχε απαιτήσει ο πρόεδρος και CEO της Ελντοράντο, και οι Σκουρλέτης-Τσίπρας ως γνήσιοι υπηρέτες του συστήματος έσπευσαν να μην τον απογοητεύσουν. Στις 31 Μάρτη δόθηκε μία ευκαιρία στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε πάγωμα των εργασιών και επανεξέταση των πιο σημαντικών αδειών. Και πάλι ο Σκουρλέτης βγήκε να θολώσει τα νερά με γενικολογίες και αόριστες υποσχέσεις. Και πάλι η καταστροφή συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, όμως, ο Σκουρλέτης απέδειξε ότι είναι στο πλευρό της εταιρείας καλώντας τους αγωνιστές της Χαλκιδικής να συμβιβαστούν, να μειώσουν τις απαιτήσεις τους, να αποδεχτούν την εταιρεία, την καταστροφή και την ήττα.

Η πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση έχει σχεδιαστεί πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στην τρομοκρατία που είχαν σκορπίσει τα προηγούμενα χρόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πουλώντας ελπίδα και μέλλον σε έναν κόσμο που δε φοβήθηκε να θυσιάσει τις προσωπικές του ελευθερίες προκειμένου να εξασφαλίσει την διακοπή της καταστροφής και την αποκατάσταση της γης και της ελευθερίας στη Χαλκιδική. Απαίτησε από τους αγωνιστές να αναθέσουν τη μάχη σε βουλευτή, δήμαρχο και περιφερειακό σύμβουλο. Απαίτησε να μεταφερθεί ο αγώνας από τον Κάκαβο και τους δρόμους, στη Βουλή και στα κομματικά γραφεία. Διαβεβαίωνε με Λαφαζάνη, Τσιρώνη και Σκουρλέτη πως όλα θα λυθούν για να καθησυχάζει τον κόσμο και να κοιμίζει το κίνημα. Προσπάθησε να ελέγξει το κίνημα ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν θα εφάρμοζε την πολιτική του. Σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ το κίνημα να αποδείξει ότι τα σχέδια αυτά θα αποτύχουν. Σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να γεμίσει ο Κάκαβος, να γεμίσουν οι δρόμοι και να δοθούν ηχηρές, μαζικές και αγωνιστικές απαντήσεις.

Υ.Γ: Προς τους Συριζαίους κάθε θέσης και κάθε βαθμίδας. Η ταινία που προανέφερα βασίστηκε στο θεατρικό έργο «Ανώμαλη Προσγείωση». Μία υπενθύμιση για το τι σας περιμένει.

© Some rights reserved 2019 - ΠΡΙΝ Παλιά μορφή και προηγούμενα άρθρα